Perzsa irán zene képek ételek receptek fotók versek: blog

Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 126 db
  • Videók - 148 db
  • Blogbejegyzések - 29 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Perzsa álmok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 126 db
  • Videók - 148 db
  • Blogbejegyzések - 29 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Perzsa álmok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 126 db
  • Videók - 148 db
  • Blogbejegyzések - 29 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Perzsa álmok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 126 db
  • Videók - 148 db
  • Blogbejegyzések - 29 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Perzsa álmok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Perzsa álmok hírei

Sharbat-e Limoo - perzsa limonádé

 

network.hu

 

  • 1 csésze friss citromlé, vagy limelé
  • 1 csésze cukor (vagy ízlés szerint több)
  • 3 csésze víz
  • 1 csésze jég
  • 1 teáskanál citrom/lime héj (lereszelve)
  • 2-3 csepp rózsavíz

Helyezzünk egy kisebb serpenyőt közepes lángra. Tegyük bele a cukrot, és 1 csésze vizet. Enyhén forraljuk fel, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd tegyük félre hűlni.

Keverjük össze a hozzávalókat, kóstoljuk meg, és ízlés szerint édesítsük.

Tovább 

 

Gol Gav Zaban - perzsa gyógynövénytea

 

network.hu

 

  • 2 nagy evőkanál, vagy egy maroknyi borágó
  • 1 csipet macskagyökér
  • 2 csésze víz
  • 2 kisebb darab nabat ( a nabat egyfajta cukrászati termék, mely nagy szemű cukorkristályokból áll, hasonló a kandispálcához)
  • 1 citrom vagy lime leve, vagy egy teáskanál tört, szárított citrom

Egy vízforralóban forraljuk fel a vizet.

Egy teáskannába helyezzünk egy maréknyi borágót.

Öntsük rá a forró vizet, és főzzük 15 percig közepes lángon.

Tovább 

 

Salad-e Shirazi

SHIRAZI-SALAD-1024x680

  • 4 közepes méretű paradicsom
  • 2 kisebb kígyóuborka
  • 1 közepes méretű vöröshagyma
  • 3-4 kanál friss limelé
  • 2-3 kanál szűz olívaolaj
  • 200 gr friss menta
  • Bors


Mossuk és hámozzuk meg az uborkát. Mossuk meg a paradicsomot és a mentát. Hámozzuk meg a hagymát. Aprítsuk fel az uborkát, a paradicsomot, és a hagymát nagyon finomra, és keverjük össze. Vágjuk apróra a mentát is, és adjuk hozzá. Öntsük rá a friss limelevet, és az olívaolajat, majd sózzuk és borsozzuk.

Tovább 

Khoresh Kadoo


700 gr bárány- vagy marhahús, megmosva, felkockázva

7 db cukkíni, megmosva, meghámozva, félbevágva

2 nagyobb méretű paradicsom, meghámozva, felaprítva

2 evőkanál paradicsompüré1 nagyobb fej hagyma, meghámozva, vékonyra szeletelve

1/3 teáskanál kurkuma

3-4 zúzott vagy egész szárított citrom, vagy 1-2 citrom leve (ízlés szerint)

Só-Bors

2-3 evőkanál étolaj

2-3 csésze víz


Egy serpenyőben 2 evőkanál étolajon süssük a cukkíni szeletek mindkét oldalát aranybarnára, majd tegyük félre.

Tovább 

Yakh Dar Behesht

 

500 gr cukor

100 gr rizsliszt

150 gr keményítő

½ csésze rózsavíz

1 liter tej

1 liter víz

50 gr tört pisztácia

 

Ez egy igazán finom, és könnyen elkészíthető desszert. Hideg vízben jól oldjuk fel a keményítőt, a rizslisztet pedig jól keverjük el a hideg tejjel.  Keverjük össze a két oldatot, és alacsony hőfokon, lassan forraljuk fel. Rendszeresen keveregessük, amíg be nem sűrűsödik, ekkor adjuk hozzá a cukrot és a rózsavizet.

Tovább 

TÖLTÖTT PADLIZSÁN

(Dolmeje bademzsan)



Hozzávalók:


4 padlizsán
30 dkg darált marhahús
1 hagyma
3 paradicsom
7 dkg sűrített paradicsom
2 csokor petrezselyemzöldje
1 kávéskanál borsikafű,
bazsalikom,
őrölt bors és curry
1 teáskanál só
2 dl olaj
A fokhagymás joghurthoz:
2 dl joghurt

2-3 gerezd szétnyomkodott fokhagyma


A padlizsánok hasát egy kissé vágjuk fel. Tegyük őket egy-két percre forró, sós vízbe.

Tovább 

VEGYES SAVANYÚSÁG PADLIZSÁNNAL


Hozzávalók:


1 kg fiatal, kisméretű, vékony héjú padlizsán
2 csomó petrezselyemzöldje
22 dkg zöldpaprika
1 fej fokhagyma
1 teáskanál mentafű,
borsikafű,
bazsalikom,
tárkony
2 evőkanál só
1-1/2 evőkanál alma- agy borecet az ízesítéshez


A padlizsánokat hámozzuk meg, vágjuk fel hasukat, és 1-1 evőkanál ecettel, és sóval ízesített vízben félig főzzük meg. Vegyük ki a vízből és tegyük őket szitára, hagyjuk ott, amíg teljesen meg nem szikkadnak.

Tovább 

TERHALVA


Hozzávalók:


25 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
50 dkg liszt


A kristálycukorból és egy pohár vízből szirupot főzzünk. Félretesszük. A margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, majd aranybarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről, és a szirupot folyamatosan kevergetve, lassan beleöntjük. Kistányérokba rakjuk, a tetejét kisimítjuk, a kanál vagy a villa hegyével mintázatot rajzolunk rá. Tea mellé tálalhatjuk.

 



BAKLAVA


Hozzávalók:


6 csomag réteslap
20 dkg vaj
15 dkg méz
1 tojássárgája
A töltelékhez:
30 dkg dió vagy mandula
30 dkg kristálycukor
1 teáskanál őrölt kardómom
4 teáskanál őrölt fahéj


Készítsük el a tölteléket: daráljuk meg a diót vagy a mandulát, keverjük a cukorral, a kardómommal, a fahéjjal össze.

Tovább 

 

Iráni rizs I.


Hozzávalók:

3 tcs. rizs,
2 ek. só,
3 ek. vaj.


Mossuk meg a rizst folyó víz alatt. Áztassuk 8 órát. Öntsük le róla a vizet, öblítsük le, és tegyük egy nagy fazékba. Öntsünk rá 3 l forró vizet és a sót. Főzzük a rizst majdnem puhára. Szűrőben csurgassuk le. Rakjuk lábosba a vajat és a rizst. Keverjük össze, takarjuk le szalvétával a lábost (a szalvétán keresztül elpárolog a gőz). Lassú tűzön pirítsuk 10 percig.

Tovább 

Joghurt iráni módon


Hozzávalók:


4 dl felforralt tej,
1 nagy ek. friss joghurt vagy 1 ek. Bacteria vulgaris.


Tegyünk langyos sütőbe egy kis cserépfazekat. Fölözzük le a tejet, és hagyjuk, hogy annyira kihűljön, hogy ha az ujjunkat belemártjuk, elbírja a tej hőmérsékletét (langyos). Keverjük jól össze a joghurtot, és lassanként, állandóan kevergetve adjuk a tejhez. Öntsük a cserépfazékba, fedjük le. Rakjuk gyapjútakarók közé, szélvédett helyre, és hagyjuk 8 órát állni.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu