Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sharbat-e Limoo - perzsa limonádé
Helyezzünk egy kisebb serpenyőt közepes lángra. Tegyük bele a cukrot, és 1 csésze vizet. Enyhén forraljuk fel, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd tegyük félre hűlni.
Keverjük össze a hozzávalókat, kóstoljuk meg, és ízlés szerint édesítsük.
Gol Gav Zaban - perzsa gyógynövénytea
Egy vízforralóban forraljuk fel a vizet. Egy teáskannába helyezzünk egy maréknyi borágót. Öntsük rá a forró vizet, és főzzük 15 percig közepes lángon.
|
|
12 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
Salad-e Shirazi
Mossuk és hámozzuk meg az uborkát. Mossuk meg a paradicsomot és a mentát. Hámozzuk meg a hagymát. Aprítsuk fel az uborkát, a paradicsomot, és a hagymát nagyon finomra, és keverjük össze. Vágjuk apróra a mentát is, és adjuk hozzá. Öntsük rá a friss limelevet, és az olívaolajat, majd sózzuk és borsozzuk.
Khoresh Kadoo
700 gr bárány- vagy marhahús, megmosva, felkockázva
7 db cukkíni, megmosva, meghámozva, félbevágva
2 nagyobb méretű paradicsom, meghámozva, felaprítva
2 evőkanál paradicsompüré1 nagyobb fej hagyma, meghámozva, vékonyra szeletelve
1/3 teáskanál kurkuma
3-4 zúzott vagy egész szárított citrom, vagy 1-2 citrom leve (ízlés szerint)
Só-Bors
2-3 evőkanál étolaj
2-3 csésze víz
Egy serpenyőben 2 evőkanál étolajon süssük a cukkíni szeletek mindkét oldalát aranybarnára, majd tegyük félre.
12 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
Yakh Dar Behesht
500 gr cukor
100 gr rizsliszt
150 gr keményítő
½ csésze rózsavíz
1 liter tej
1 liter víz
50 gr tört pisztácia
Ez egy igazán finom, és könnyen elkészíthető desszert. Hideg vízben jól oldjuk fel a keményítőt, a rizslisztet pedig jól keverjük el a hideg tejjel. Keverjük össze a két oldatot, és alacsony hőfokon, lassan forraljuk fel. Rendszeresen keveregessük, amíg be nem sűrűsödik, ekkor adjuk hozzá a cukrot és a rózsavizet.
12 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
TÖLTÖTT PADLIZSÁN
(Dolmeje bademzsan)
Hozzávalók:
4
padlizsán
30 dkg darált marhahús
1 hagyma
3 paradicsom
7 dkg sűrített paradicsom
2 csokor petrezselyemzöldje
1 kávéskanál borsikafű,
bazsalikom,
őrölt bors és curry
1 teáskanál só
2 dl olaj
A fokhagymás joghurthoz:
2 dl joghurt
2-3 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
A padlizsánok hasát egy kissé vágjuk fel. Tegyük őket egy-két percre forró, sós vízbe.
VEGYES SAVANYÚSÁG PADLIZSÁNNAL
Hozzávalók:
1
kg fiatal, kisméretű, vékony héjú padlizsán
2 csomó petrezselyemzöldje
22 dkg zöldpaprika
1 fej fokhagyma
1 teáskanál mentafű,
borsikafű,
bazsalikom,
tárkony
2 evőkanál só
1-1/2 evőkanál alma- agy borecet az ízesítéshez
A padlizsánokat hámozzuk meg, vágjuk fel hasukat, és 1-1 evőkanál ecettel, és sóval ízesített vízben félig főzzük meg. Vegyük ki a vízből és tegyük őket szitára, hagyjuk ott, amíg teljesen meg nem szikkadnak.
12 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
TERHALVA
Hozzávalók:
25
dkg kristálycukor
25 dkg margarin
50 dkg liszt
A kristálycukorból és egy pohár vízből szirupot főzzünk. Félretesszük. A margarint felolvasztjuk, beletesszük a lisztet, majd aranybarnára pirítjuk. Levesszük a tűzről, és a szirupot folyamatosan kevergetve, lassan beleöntjük. Kistányérokba rakjuk, a tetejét kisimítjuk, a kanál vagy a villa hegyével mintázatot rajzolunk rá. Tea mellé tálalhatjuk.
BAKLAVA
Hozzávalók:
6
csomag réteslap
20 dkg vaj
15 dkg méz
1 tojássárgája
A töltelékhez:
30 dkg dió vagy mandula
30 dkg kristálycukor
1 teáskanál őrölt kardómom
4 teáskanál őrölt fahéj
Készítsük el a tölteléket: daráljuk meg a diót vagy a mandulát, keverjük a cukorral, a kardómommal, a fahéjjal össze.
12 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
Iráni rizs I.
Hozzávalók:
3
tcs. rizs,
2 ek. só,
3 ek. vaj.
Mossuk meg a rizst folyó víz alatt. Áztassuk 8 órát. Öntsük le róla a vizet, öblítsük le, és tegyük egy nagy fazékba. Öntsünk rá 3 l forró vizet és a sót. Főzzük a rizst majdnem puhára. Szűrőben csurgassuk le. Rakjuk lábosba a vajat és a rizst. Keverjük össze, takarjuk le szalvétával a lábost (a szalvétán keresztül elpárolog a gőz). Lassú tűzön pirítsuk 10 percig.
12 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
Joghurt iráni módon
Hozzávalók:
4
dl felforralt tej,
1 nagy ek. friss joghurt vagy 1 ek. Bacteria vulgaris.
Tegyünk langyos sütőbe egy kis cserépfazekat. Fölözzük le a tejet, és hagyjuk, hogy annyira kihűljön, hogy ha az ujjunkat belemártjuk, elbírja a tej hőmérsékletét (langyos). Keverjük jól össze a joghurtot, és lassanként, állandóan kevergetve adjuk a tejhez. Öntsük a cserépfazékba, fedjük le. Rakjuk gyapjútakarók közé, szélvédett helyre, és hagyjuk 8 órát állni.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu