Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
TÖLTÖTT PADLIZSÁN
(Dolmeje bademzsan)
Hozzávalók:
4
padlizsán
30 dkg darált marhahús
1 hagyma
3 paradicsom
7 dkg sűrített paradicsom
2 csokor petrezselyemzöldje
1 kávéskanál borsikafű,
bazsalikom,
őrölt bors és curry
1 teáskanál só
2 dl olaj
A fokhagymás joghurthoz:
2 dl joghurt
2-3 gerezd szétnyomkodott fokhagyma
A
padlizsánok hasát egy kissé vágjuk fel. Tegyük őket egy-két percre forró, sós
vízbe. Miután kivettük a vízből, vágjuk ketté, s távolítsuk el belőle a magvakat.
A töltelékhez a darált marhahúst, az apróra vágott hagymát, a hámozott, apróra
vágott paradicsomot, borsikafüvet, bazsalikomot, petrezselyemzöldet, sót, borsot,
curryt keverjük össze, s kevés olajban süssük át. A padlizsánokat töltsük meg
töltelékkel, s a paradicsomszeleteket tegyük a tetejükre. A sűrített paradicsomot
egy kevés vízzel hígítsuk fel, s öntsük rá a padlizsánokra. Körülbelül 30-40
percig lassú lángon főzzük.
Fokhagymás joghurttal fogyaszthatjuk. A joghurtot keverjük össze a szétnyomkodott
fokhagymával, sózzuk meg.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vegyes savanyúság padlizsánnal
Iráni joghurt
Vajbab rizzsel
Polo