Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Sharbat-e Limoo - perzsa limonádé
Helyezzünk egy kisebb serpenyőt közepes lángra. Tegyük bele a cukrot, és 1 csésze vizet. Enyhén forraljuk fel, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, majd tegyük félre hűlni.
Keverjük össze a hozzávalókat, kóstoljuk meg, és ízlés szerint édesítsük.
Gol Gav Zaban - perzsa gyógynövénytea
Egy vízforralóban forraljuk fel a vizet. Egy teáskannába helyezzünk egy maréknyi borágót. Öntsük rá a forró vizet, és főzzük 15 percig közepes lángon.
|
|
12 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
Salad-e Shirazi
Mossuk és hámozzuk meg az uborkát. Mossuk meg a paradicsomot és a mentát. Hámozzuk meg a hagymát. Aprítsuk fel az uborkát, a paradicsomot, és a hagymát nagyon finomra, és keverjük össze. Vágjuk apróra a mentát is, és adjuk hozzá. Öntsük rá a friss limelevet, és az olívaolajat, majd sózzuk és borsozzuk.
Khoresh Kadoo
700 gr bárány- vagy marhahús, megmosva, felkockázva
7 db cukkíni, megmosva, meghámozva, félbevágva
2 nagyobb méretű paradicsom, meghámozva, felaprítva
2 evőkanál paradicsompüré1 nagyobb fej hagyma, meghámozva, vékonyra szeletelve
1/3 teáskanál kurkuma
3-4 zúzott vagy egész szárított citrom, vagy 1-2 citrom leve (ízlés szerint)
Só-Bors
2-3 evőkanál étolaj
2-3 csésze víz
Egy serpenyőben 2 evőkanál étolajon süssük a cukkíni szeletek mindkét oldalát aranybarnára, majd tegyük félre.
12 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
Yakh Dar Behesht
500 gr cukor
100 gr rizsliszt
150 gr keményítő
½ csésze rózsavíz
1 liter tej
1 liter víz
50 gr tört pisztácia
Ez egy igazán finom, és könnyen elkészíthető desszert. Hideg vízben jól oldjuk fel a keményítőt, a rizslisztet pedig jól keverjük el a hideg tejjel. Keverjük össze a két oldatot, és alacsony hőfokon, lassan forraljuk fel. Rendszeresen keveregessük, amíg be nem sűrűsödik, ekkor adjuk hozzá a cukrot és a rózsavizet.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu