Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Iráni rizs I.
Hozzávalók:
3
tcs. rizs,
2 ek. só,
3 ek. vaj.
Mossuk meg a rizst folyó víz alatt. Áztassuk 8 órát. Öntsük le róla a vizet, öblítsük le, és tegyük egy nagy fazékba. Öntsünk rá 3 l forró vizet és a sót. Főzzük a rizst majdnem puhára. Szűrőben csurgassuk le. Rakjuk lábosba a vajat és a rizst. Keverjük össze, takarjuk le szalvétával a lábost (a szalvétán keresztül elpárolog a gőz). Lassú tűzön pirítsuk 10 percig. Ne keverjük.
Iráni rizs II.
Hozzávalók:
2
tcs. rizs,
1 ek. citromlé,
6 dkg olvasztott vaj.
Mossuk meg a rizst folyó víz alatt. Tegyük bő sós, forró vízbe, főzzük élénk tűzön 3 percig, majd öntsük bele a citromlevet (fehér marad tőle a rizs), főzzük még 5 percig. Ha megfőtt a rizs, öntsük szűrőbe, hideg vízzel öblítsük le. Hagyjuk lecsurogni. Vastag zománcozott lábosban keverjük össze a rizst a vajjal, tegyük az edényt a tűzre, pirítsuk 1-2 percig. Vegyük le a tűzről, sózzuk meg, takarjuk le szalvétával, és rakjuk a lábost egy forró vízzel telt edényre. Mérsékeljük a lángot, és hagyjuk 30 percig állni a rizst. Ne keverjük.
Paradicsomos paprikamártás
Hozzávalók:
1/2
kg apróra vágott paradicsom,
4 db kimagozott, apróra vágott zöldpaprika,
1 fej apróra vágott vöröshagyma,
3 ek. finomra vágott petrezselyem,
1/4 dl olaj,
1/2 mk. őrölt köménymag,
só.
Lassú tűzön, lefedve pároljuk az összes hozzávalót. Ha szükséges, időnként tegyünk bele 1-1 kanál vizet. Főzzük egy óráig. Vegyük le a tűzről, és hagyjuk kihűlni, majd sűrű szitán törjük át. Öntsünk hozzá 1-2 evőkanál vizet, forraljuk fel. Sült húsok mellé ajánljuk.
Kaviármártás
Hozzávalók:
2
1/2 dl majonéz,
1 ek. citromlé,
3 ek. fekete kaviár.
Keverjük össze az összes hozzávalót, és hűtsük le. Nyers salátákhoz és hideg sültekhez ajánljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Vajbab rizzsel
Polo