Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Yakh Dar Behesht
500 gr cukor
100 gr rizsliszt
150 gr keményítő
½ csésze rózsavíz
1 liter tej
1 liter víz
50 gr tört pisztácia
Ez egy igazán finom, és könnyen elkészíthető desszert. Hideg vízben jól oldjuk fel a keményítőt, a rizslisztet pedig jól keverjük el a hideg tejjel. Keverjük össze a két oldatot, és alacsony hőfokon, lassan forraljuk fel. Rendszeresen keveregessük, amíg be nem sűrűsödik, ekkor adjuk hozzá a cukrot és a rózsavizet. Nagyon lassú forralás közben folytassuk a keverést, nehogy letapadjon az étel. Mikor már nagyon sűrű a keverék, el is készült. Öntsük bele egy mély, téglalap alakú edénybe, és finoman rázzuk meg néhányszor, hogy a felülete egyenletes legyen. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd az edény átlóival párhuzamosan, rácsosan vágjuk fel, hogy végül rombusz alakú szeleteket kapjunk. Szórjuk meg a tetejét pisztáciával, és már tálalhatjuk is!
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!