Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
Iráni rizs I.
Hozzávalók:
3
tcs. rizs,
2 ek. só,
3 ek. vaj.
Mossuk meg a rizst folyó víz alatt. Áztassuk 8 órát. Öntsük le róla a vizet, öblítsük le, és tegyük egy nagy fazékba. Öntsünk rá 3 l forró vizet és a sót. Főzzük a rizst majdnem puhára. Szűrőben csurgassuk le. Rakjuk lábosba a vajat és a rizst. Keverjük össze, takarjuk le szalvétával a lábost (a szalvétán keresztül elpárolog a gőz). Lassú tűzön pirítsuk 10 percig.
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
Joghurt iráni módon
Hozzávalók:
4
dl felforralt tej,
1 nagy ek. friss joghurt vagy 1 ek. Bacteria vulgaris.
Tegyünk langyos sütőbe egy kis cserépfazekat. Fölözzük le a tejet, és hagyjuk, hogy annyira kihűljön, hogy ha az ujjunkat belemártjuk, elbírja a tej hőmérsékletét (langyos). Keverjük jól össze a joghurtot, és lassanként, állandóan kevergetve adjuk a tejhez. Öntsük a cserépfazékba, fedjük le. Rakjuk gyapjútakarók közé, szélvédett helyre, és hagyjuk 8 órát állni.
|
|
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
HÚSGOMBÓCOK TEBRIZI MÓDRA (Kufte-tebrizi)
Hozzávalók:
40
dkg darált marhahús
10 dkg rizs
15 dkg sárgaborsó
1-1 csomó petrezselyemzöldje,
metélőhagyma,
tárkony
2 nyers tojás
1 hagyma
7 dkg sűrített paradicsom
1 erőleveskocka
2 nagyobb burgonya
1 kávéskanál borsikafű,
borsmenta,
bazsalikom,
kurkuma,
curry és őrölt bors
1 teáskanál só
2 kemény tojás
pár szem aszalt szilva
fahéj
5 dkg vaj
A marhahúst megdaráljuk.
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
TEAKEBAB
Hozzávalók:
4-5
szelet marhahús
4-5 közepes nagyságú hagyma
5-6 nagyobb burgonya
2-3 alma vagy birsalma
(nyáron kiegészíthetjük 3-4 zöldpaprikával és paradicsommal, 1 szál kockára
vágott rebarbarával)
1 kávéskanál só
őrölt bors és paprika
A hagymát és burgonyát vastag karikákra vágjuk. Hozzávesszük a marhahúst. A lábasba rétegenként helyezzük el az étel alkotóelemeit: először 2 karikákra vágott hagymát teszünk bele, erre kerülnek a marhahússzeletek, a húsra ismét teszünk 2-3 karikákra vágott hagymát, ezt követi a karikákra vágott burgonya, s végül a felszeletelt alma vagy birsalma.
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
SERPENYŐS KEBAB (Tave-kebab)
Hozzávalók:
50
dkg darált marhahús
5 hagyma
5 burgonya
4-5 tojás
1 teáskanál só
1 kávéskanál curry,
majoranna és őrölt bors
2 dl olaj
A
darált marhahúsba 1 fej finomra reszelt hagymát teszünk. Sóval, curryvel, majorannával,
borssal fűszerezzük. Jól összedolgozzuk. Kis fasírtokat formálunk belőle, és
forró olajban kisütjük. Félretesszük.
A 4 fej hagymát hosszú csíkokra vagy karikákra, a burgonyát 1 cm-es kockákra
vágjuk, megsózzuk, s olajban külön-külön ropogósra sütjük, s a serpenyőből kivesszük.
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
NYÁRSON SÜLT HÚS (Kebab)
Hozzávalók:
1
kg sertéstarja vagy comb
2-3 hagyma
8-10 paradicsom
5-6 zöldpaprika
2 evőkanál vörösbor
1 teáskanál só és őrölt bors
A sertéstarját vagy combot nagy kockákra vágjuk. Hozzáadjuk az apró darabokra vágott hagymát, a vörösbort, sót, őrölt borsot. Az egészet jól összedolgozzuk, majd egy napig állni hagyjuk a hűtőben. Másnap nyársokra tűzzük, és lehetőleg faszénparázs fölött megsütjük.
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
VAJBAB RIZZSEL (Lubja-polo)
Hozzávalók:
1
kg vajbab (vagy zöldbab)
50 dkg marhahús
1 hagyma
18 dkg vaj
7 dkg sűrített paradicsom
1 kg rizs
1 teáskanál só
1 kávéskanál curry,
pirospaprika,
őrölt bors és fahéj
A darabokra vágott babot megpároljuk. 1 hagymát apróra vágunk, és 5 dkg vajban vagy két evőkanál olajban megfonnyasztjuk. Beletesszük a kockára vágott húst, és jól megpirítjuk. Hozzáöntünk 4 dl vizet, s puhára főzzük.
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
CSELO KEBAB
Hozzávalók:
1
kg rizs
2-3 burgonya
só
1 kg puha hátszín vagy marharostélyos
2 hagyma
2 tojás
őrölt bors
csipet szódabikarbóna
5-6 paradicsom;
tálaláskor személyenként
2 dkg vaj
1-2 nyers tojás sárgája
Italhoz személyenként
1 dl joghurt
2 dl szódavíz
3-4 teáskanál só
1 teáskanál őrölt bors
Mielőtt hozzálátnánk a nyársonsülthöz, készítsük el a rizst a polo mintájára (lásd ott), azzal a különbséggel, hogy párolás előtt nem olvasztunk vajat a rizsre.
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
HÚSOS
TÖK VAGY PADLIZSÁN
(Horeste kedu, horeste bademzsan)
Hozzávalók:
3
fej hagyma
40 dkg marhahús
5 dkg margarin
1 kg tök
5-6 paradicsom
7 dkg sűrített paradicsom
kevés citromlé
1 teáskanál só
1 kávéskanál őrölt bors és curry
2 dl olaj
A hagymát apróra vágjuk, margarinban megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a kockára vágott marhahúst, megpároljuk. Sóval, borssal, curryvel fűszerezzük. A tököt meghámozzuk, kimagvazzuk, felszeleteljük, olajban kisütjük és a hús tetejére tesszük.
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
POLO
Hozzávalók:
1/2
kg rizs
2-3 burgonya
3 evőkanál olaj
15 dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál só
A rizst előző este erősen sós vízben beáztatjuk. Másnap a rizsről a vizet leöntjük, és feltesszük 2-3 liter forrásban levő sós vízben főni. Addig főzzük, amíg félig meg nem puhul. (Vigyázzunk, nem szabad szétfőnie!) Ezután a rizst leszűrjük. A burgonyát vágjuk karikára, az olajat öntsük a lábasba, s a megsózott burgonyakarikákkal rakjuk ki az alját.
13 éve | Hack Ilona | 0 hozzászólás
NYÁRI JOGHURTLEVES (Masztohjar)
Hozzávalók:
8
dl joghurt
1 uborka
1 csomó kapor
1 csomó hagyma zöldje vagy metélőhagyma
1 kávéskanál mentafű
csipetnyi só és őrölt bors
1-2 gerezd fokhagyma
A joghurtot simára keverjük. Hozzáadjuk a reszelt uborkát, az apróra vágott kaprot, hagyma zöldjét vagy a metélőhagymát, a mentafüvet. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, esetleg egy-két gerezd szétnyomott fokhagymával ízesítjük.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu