Perzsa irán zene képek ételek receptek fotók versek: Cselo kebab

Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 126 db
  • Videók - 148 db
  • Blogbejegyzések - 29 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Perzsa álmok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 126 db
  • Videók - 148 db
  • Blogbejegyzések - 29 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Perzsa álmok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 126 db
  • Videók - 148 db
  • Blogbejegyzések - 29 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Perzsa álmok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Képek - 126 db
  • Videók - 148 db
  • Blogbejegyzések - 29 db
  • Linkek - 4 db

Üdvözlettel,

Perzsa álmok vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

CSELO KEBAB


Hozzávalók:

1 kg rizs
2-3 burgonya

1 kg puha hátszín vagy marharostélyos
2 hagyma
2 tojás
őrölt bors
csipet szódabikarbóna
5-6 paradicsom;
tálaláskor személyenként
2 dkg vaj
1-2 nyers tojás sárgája
Italhoz személyenként
1 dl joghurt
2 dl szódavíz
3-4 teáskanál só
1 teáskanál őrölt bors


Mielőtt hozzálátnánk a nyársonsülthöz, készítsük el a rizst a polo mintájára (lásd ott), azzal a különbséggel, hogy párolás előtt nem olvasztunk vajat a rizsre. A rizst tálalásig gyenge lángon, alátéten pároljuk. A húst kétszer daráljuk át, hogy egészen finom legyen, majd a finomra reszelt hagymát, sót, borsot, csipetnyi szódabikarbónát adjuk hozzá. 2 tojással jól gyúrjuk össze. Ha a massza teljesen összeállt, húsgolyókat formálunk belőle, egyenként ráhúzzuk őket a nyársakra, és szétlapítjuk. (Hogy véletlenül se váljanak le a nyársról, esetleg átkötözhetjük cérnával is.) Faszénparázson megsütjük. Sütés közben ajánlatos vajjal megkenegetni a húsfalatokat, hogy ne száradjanak ki, s hogy ízletesebbek legyenek.
Néhány paradicsomot nyársra tűzünk, és ugyanúgy faszénparázson átsütjük.
Tálaláskor minden tányérba 2 dkg vajat teszünk, rárakjuk a forró rizst, személyenként 1-2 nyers tojás sárgáját, s azonnal jól összekeverjük. Az így elkészített rizst a forró nyársonsülttel fogyasztjuk. Sült paradicsomot, zöldhagymát, savanyúságot adunk mellé.
Iránban ez az étel a legnépszerűbbek közé tartozik. Olyan éttermek is vannak, ahol csak különféle cselo-kebabokat szolgálnak fel.
Hozzá üdítő italként dughot szolgálnak fel: 1 dl joghurtot 2 dl szódavízzel felengedünk, sóval, mentafűvel ízesítünk.

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu