Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
HÚSGOMBÓCOK TEBRIZI MÓDRA (Kufte-tebrizi)
Hozzávalók:
40
dkg darált marhahús
10 dkg rizs
15 dkg sárgaborsó
1-1 csomó petrezselyemzöldje,
metélőhagyma,
tárkony
2 nyers tojás
1 hagyma
7 dkg sűrített paradicsom
1 erőleveskocka
2 nagyobb burgonya
1 kávéskanál borsikafű,
borsmenta,
bazsalikom,
kurkuma,
curry és őrölt bors
1 teáskanál só
2 kemény tojás
pár szem aszalt szilva
fahéj
5 dkg vaj
A
marhahúst megdaráljuk. 10 dkg rizst és 15 dkg sárgaborsót külön-külön sós vízben
félig megfőzünk. A hússal együtt az egészet újra átdaráljuk. Borsikafűvel, borsmentával,
bazsalikommal, kurkumával, curryvel, sóval, borssal fűszerezzük. Hozzáadunk
apróra vágott petrezselyemzöldet, metélőhagymát, tárkonyt és 2 db nyers tojást.
Az egészet jól összedolgozzuk. A húsmasszából narancs nagyságú gombócokat formálunk.
JA gombócok közepét ujjunkkal benyomjuk, s a mélyedésbe tetszés szerint fél
kemény tojást vagy aszalt szilvát helyezünk el. Fahéjjal meghintjük. Újra összegömbölyítjük,
félretesszük. Egy fej reszelt hagymát vajban megpirítunk, hozzáadjuk a sűrített
paradicsomot, négy pohár vizet és egy erőleveskockát. Amikor felforrt, belehelyezzük
a gombócokat. Két nagyobb burgonyát négy-négy részre vágunk, s a gombócok mellé
rakjuk őket. 30-40 percig lassú lángon főzzük.
Friss zöldsalátát tálalunk mellé.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!