Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Perzsa álmok közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Perzsa álmok vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
1 csomag rétestészta,
25 dkg darált mandula,
30 dkg olvasztott vaj,
2,5 dl áttört sárgabarack (friss vagy konzerv),
20 dkg cukor,
1 citrom leve,
12 kimagozott, félbevágott sárgabarack.
Elkészítés:
Vajazzunk ki egy alacsony tepsit, és óvatosan laponként rakjuk bele a réteslapot. A lapok közé jó bőven locsoljunk
olvasztott vajat, és szórjuk meg a mandulával. A tetejére ne szórjunk mandulát, hanem bőven olvasztott vajat.
Közepesen meleg sütőben süssük meg.
Közben a barackléből a cukorral és a citromlével fedő nélkül, állandóan keverve kb. 15 perc alatt szirupot főzünk. Mikor a
baklava megsült, újból meglocsoljuk olvasztott vajjal, és 10 percig állni hagyjuk, majd ráöntjük a meleg barackos
mártást. Félretesszük 24 órára, majd sárgabarackokkal körítve tálaljuk.
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Sharbat-e Limoo (perzsa limonádé)
Gol Gav Zaban - perzsa gyógynövénytea
Perzsa édességek
Vajbab rizzsel